Hirdetés
Hirdetés

Kétéves csöppség fertőződött meg koronavírussal Sátoraljaújhelyen

| 2020. 04. 12. | 19:26:00
Két hétre bezárták a kórház gyermekosztályát.
Kétéves csöppség fertőződött meg koronavírussal Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétéves koronavírusos beteget találtak a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban, ezért két hétre bezárták a gyerekosztályt.

"Április 7-én, szerdán tették közzé a az intézmény honlapján,  hogy két hétre bezár a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály, a betegek ellátása április 8. és 22. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermek-egészségügyi Központjában történik."

Az index.hu szúrta ki, hogy bár pontos okot nem írtak a honlapon, a kórház oldalán megjelent közlemény keresőszavai között szerepel a „coronavírus” szó is, és éppen két hétig kell karanténban lennie mindenkinek, aki érintkezhetett koronavírusossal.

Az RTL április 12-i híradójából már az is kiderült, hogy a koronavírosos gyereket az intézmény egyetlen gyermekorvosa vizsgálta, aki ezután karanténba kerül két nővérrel együtt. A minisztériumtól azt közölték, volt védőfelszerlésük, tesztjük negatív lett. A szülők viszont figyelmen kívül hagyták a háziorvosi utasítását,  nem mentőt hívtak, hanem egyből a kórházba vitték a beteg gyereket. A gyereket Nyíregyházán kezelik.

 

 

Hirdetés
Hirdetés