Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus-gyanú: kényszerszabadságra küldte dolgozóit az Ózdi Acélművek

| 2020. 04. 12. | 14:05:00
Egy dolgozójuk tesztje pozitív lett.
Koronavírus-gyanú: kényszerszabadságra küldte dolgozóit az Ózdi Acélművek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 10-én az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. egyik dolgozója munka közben rosszul lett. A szabályok szerint az üzem felelős szakembere azonnal értesítette a mentőket, akik a Miskolci Semmelweis kórházba szállították a dolgozót. Az eddigi információk alapján az tudható biztosan, hogy az érintett kollégán elvégzett ún. koronavírus gyorsteszt eredménye pozitív lett. A vírusfertőzés kapcsán teljes bizonyosságot nyújtó diagnosztikai vizsgálat eredményét 48 órán belül, várhatóan április 12-én kapja meg a dolgozó az egészségügyi intézményben - közölte honlapján a cég. 

A vállalat két hét szabadságot rendelt el minden olyan munkavállaló számára, akik az elmúlt időszakban érintkezésbe léptek a munkatárssal, önkéntes házi karantén vállalását kérve ezen munkavállalóktól. Az események után azonnal soron kívüli fertőtlenítő takarítást végeztek az ÁNTSZ szakembereinek útmutatása alapján az üzem minden olyan érintett helyiségében, ahol a fertőzés gyanújával kórházba szállított kolléga tartózkodott. Az üzemben dolgozó minden munkavállaló számára maszkot biztosít a vállalat, melynek viselését kötelezővé tették.

„A legfontosabb dolgozóink egészségének megóvása, ezért az eddigieken felül azonnal újabb biztonsági intézkedéseket vezettünk be, folyamatosan kapcsolatban állunk az ÁNTSZ szakembereivel és mindenben követjük útmutatásaikat a jövőben is.  A régió egyik legjelentősebb munkaadójaként több mint 600 munkavállalónk megélhetéséért is felelősek vagyunk, ezért a legmagasabb fokú biztonsági intézkedések mellett a következő időszakban is az a célunk, hogy fenn tudjuk tartani a termelést. Ezúton is szeretném megköszönni minden munkavállalónknak az utóbbi időszakban tanúsított szabálykövető és fegyelmezett magatartását és mielőbbi felépülést kívánunk az érintett kollégának. ” – mondta el Dr. Móger Róbert az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy

bár az üzemben a termelés már hetek óta a minimálisan szükséges létszám bevonásával zajlik, de a kényszerszabadságok ellenére a munka átszervezésével továbbra is biztosítható a működés. 

Egy másik dolgozó április 11-én informálta műszakvezetőjét, hogy láz panaszával az otthonából mentők kórházba szállították, de a dolgozótól kapott tájékoztatás alapján úgy tudják, őt végül a kórházból hazaengedték, nem igazolódott a vírusfertőzés gyanúja.

A vállalat kéri minden dolgozóját, hogy fokozottan tartsák be a higiéniai előírásokat és azonnal jelentsék műszakvezetőjüknek, ha betegség jeleit érzékelik magukon. Különös tekintettel hőemelkedés, torokfájás, nehézlégzés, egyéb influenza, vagy hasmenéssel kapcsolatos tüneteket. Határozottan kérnek minden munkavállalót, aki betegnek érzi magát, semmiképpen ne menjen dolgozni.

Az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. az elmúlt hetekben számos óvintézkedést vezetett be a koronavírus járvánnyal összefüggésben, kezdve azzal, hogy a lehető legalacsonyabb létszámmal működik az üzem, minimalizálva a gyár területén tartózkodó emberek létszámát, így csökkentve a vírus terjedésének esélyét

  • ahol lehetséges volt, bevezették a home office-t
  • a gyár területére érkezőket a kapuknál ellenőrzik - testhőmérsékletet mérnek
  • a vállalat területén számos ponton kézfertőtlenítő szereket helyeztek el
Hirdetés
Hirdetés