Hirdetés

Hirdetés

Koronavírus: sok fertőzött lehet a borsodnádasdi idősotthonban

Borsodihir.hu

2020.04.11. 18:03

Koronavírus: sok fertőzött lehet a borsodnádasdi idősotthonban
Április 11-én 1320 igazolt magyarországi fertőzésről írt a kormányzati portál

A kisváros polgármestere ír erről az önkormányzat Facebook-oldalán.

Hirdetés

A borsodnádasdi polgármester április 11-i közlése szerint egy 41 fős helyi idősotthon lakóinak több, mint fele koronavírus-fertőzött lehet. Kormos Krisztián (Fidesz-KDNP) a Facebookon írt erről, kiemelve, hogy az időseket gondozó intézmény nem önkormányzati fenntartású.

– Április 11-én Borsodnádasdot érintően döbbenetesen rossz híreket kaptam. Próbáltam több forrásból pontos információkat szerezni, de egyelőre csak nagyságrendi adatok állnak rendelkezésünkre. Tudomásunk szerint április 9-én valamennyi ellátottat és gondozót tesztelték az időskorúakat ellátó intézményben. Szombaton megérkeztek az eredmények az érintettekhez. Nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről úgy tudom, hogy a gondozottak jelentős része fertőzött – szerepel a bejegyzésben.

Kormos Krisztián szerint bár nincsenek erre vonatkozóan biztos adatok, nagyon valószínű, hogy a „fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be”. A polgármester nyomatékosan kérte a településen a személyes kapcsolatok kerülését, és azt is, aki bármilyen rendellenességet tapasztal magán vagy a családjában, az telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosi ügyelettel!

Borsodnádasdon április 11-től április 13-án éjfélig tilos a városi parkokban, pihenőhelyeken, közterületeken és parkolókban tartózkodni.

– Sajnos Bekölce településen is megjelent a koronavírus. Egy Bekölcén lakó, a borsodnádasdi idősek otthonában dolgozó szociális gondozónál kimutatták a vírus jelenlétét, így az eddigi önkéntes karantén az esetében április 11-től hatósági karanténná változik. Az illető jelenleg tünetmentes – közölte szintén április 11-én a hevesi község polgármestere, Gálné Mátrai Ágnes (független). 
BorsodnádasdBorsod-Abaúj-Zemplénkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés