Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: sok fertőzött lehet a borsodnádasdi idősotthonban

| 2020. 04. 11. | 20:03:00
A kisváros polgármestere ír erről az önkormányzat Facebook-oldalán.
Koronavírus: sok fertőzött lehet a borsodnádasdi idősotthonban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A borsodnádasdi polgármester április 11-i közlése szerint egy 41 fős helyi idősotthon lakóinak több, mint fele koronavírus-fertőzött lehet. Kormos Krisztián (Fidesz-KDNP) a Facebookon írt erről, kiemelve, hogy az időseket gondozó intézmény nem önkormányzati fenntartású.

– Április 11-én Borsodnádasdot érintően döbbenetesen rossz híreket kaptam. Próbáltam több forrásból pontos információkat szerezni, de egyelőre csak nagyságrendi adatok állnak rendelkezésünkre. Tudomásunk szerint április 9-én valamennyi ellátottat és gondozót tesztelték az időskorúakat ellátó intézményben. Szombaton megérkeztek az eredmények az érintettekhez. Nem hivatalosan, de hitelesnek mondható helyről úgy tudom, hogy a gondozottak jelentős része fertőzött – szerepel a bejegyzésben.

[Beillesztett cikk: Polgármester: négy fertőzött a borsodnádasdi otthonban]

Kormos Krisztián szerint bár nincsenek erre vonatkozóan biztos adatok, nagyon valószínű, hogy a „fertőzés kikerült az intézmény falain kívülre is – vagy onnan került be”. A polgármester nyomatékosan kérte a településen a személyes kapcsolatok kerülését, és azt is, aki bármilyen rendellenességet tapasztal magán vagy a családjában, az telefonon vegye fel a kapcsolatot az orvosi ügyelettel!

Borsodnádasdon április 11-től április 13-án éjfélig tilos a városi parkokban, pihenőhelyeken, közterületeken és parkolókban tartózkodni.

Hirdetés
Hirdetés