Hirdetés

Hirdetés

Szociális munkásra támadt egy hajléktalan – börtönbe zárnák

borsodihir.hu

2020.04.09. 10:19

Szociális munkásra támadt egy hajléktalan – börtönbe zárnák
(Fotó: freepik.com)

Vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség.

Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egy ötvenkilenc éves hajléktalan férfival szemben.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 11-én ittas állapotban érkezett vissza a tartózkodási helyéül szolgáló, hajlaktalanokról gondoskodó szociális intézménybe. A vádlott állapotát látva az intézmény egyik dolgozója megkérte, üljön le az orvosi szoba előtt lévő padra – olvasható az ügyészség közleményében.

Ezen a vádlott felháborodott, majd dühében az épület folyosóján felkapott és a falhoz vágott egy padlóvázát, valamint egy cserepes virágot.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Rövid idő elteltével az intézmény egy másik, szociális munkásként dolgozó alkalmazottja értesült a történtekről, és – az intézmény házirendjében foglaltak alapján – felszólította a vádlottat, távozzon, aki ennek nem akart eleget tenni. Ekkor a férfi megpróbálta a karjánál fogva kivezetni a vádlottat az épületből, azonban a vádlott ellenállt, és eközben a sértettet megragadva, több alkalommal megpróbálta ököllel a fején megütni. A vádlott és a sértett  dulakodtak, a vádlott végül a földre került, a sértett pedig telefonon értesítette a rendőrséget.

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény vonatkozó rendelkezései alapján a sértett munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a vádlott jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott. A vádlottnak hasonló erőszakos jellegű cselekmények miatt már többször kellett felelnie, legutóbb szintén garázdaság miatt elzárásra ítélte a bíróság.

A járási ügyészség vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés, kitiltás és közügyektől eltiltáskiszabására tett indítványt a bíróságnak.
közfeladatot ellátó személy elleni erőszakTiszaújvárosi Járási Ügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés