Hirdetés

Hirdetés

Több mint egymilliárdot költenek a sátoraljaújhelyi várra és környékére

borsodihir.hu

2020.04.21. 12:26

Több mint egymilliárdot költenek a sátoraljaújhelyi várra és környékére

Hamarosan kezdődik a fejlesztés.

Hirdetés

A helyi Zempléni Kft. végzi a vár fejlesztéséhez kapcsolódó munkálatokat nettó 388,6 millió forintért. Az április 21-i Közbeszerzési Értesítő szerint állagvédelmi és ideiglenes, balesetvédelmi feladatokat látnak el a szakemberek, turisztikai létesítményeket fejlesztenek, műszaki és elektromos munkákat, valamint részleges rekonstrukciót végeznek.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést április 2-án írták alá. A projektre a sátoraljaújhelyi Rex-Bau Kft. is pályázott.

A miskolci székhelyű DHJ Kft. a kiszolgáló létesítmények, az út, a parkoló kialakítását végzi nettó 724,9 millió forintért. A 218 négyzetméter alapterületű épületben büfé, vendéglátó egység, raktár, közös személyzeti öltöző, terasz, valamint közönségforgalmi illemhely lesz. A vizesblokkban lesz mozgássérült vécé pelenkázóval, külön baba-mama szoba és gyerek vécé is. Létrehoznak egy várhegyi parkolót, valamint felújítják az ahhoz vezető Oremus utat. A volt Majális parknál egy látogatóközpontot hoz létre az önkormányzat, játszótérrel és parkolóval; a nyertes kivitelező feladata az ehhez vezető Vízmosás út építése. 

A munkáról szóló vállalkozási szerződést április 14-én írták alá. A projektre a sátoraljaújhelyi Rex-Bau Kft. és a Zempléni Kft. is pályázott.
Sátoraljaújhelyközbeszerzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés