Hirdetés
Hirdetés

Új óvoda épül Sajószentpéteren

| 2020. 04. 12. | 18:14:00
A görögkatolikusok intézményébe már lehet beiratkozni.
Új óvoda épül Sajószentpéteren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyházmegye 2020. szeptemberétől görögkatolikus óvoda működését kezdi meg Sajószentpéteren, ahová az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel várják - írja a migorkat.hu.

A Miskolci Egyházmegye, mint köznevelési intézményfenntartó 2020. szeptemberétől a kétcsoportos görögkatolikus óvodát Sajószentpéteren az Élmunkás utca 2. sz alatt található területen nyitja meg.

A Miskolci Egyházmegye lelkipásztori tervének megfelelően, a Sajószentpéteri Görögkatolikus Parókia közösségének igényeit figyelembe véve, valamint lakossági megkeresésekre reagálva döntött az óvoda megépítése mellett.

Az óvoda épületének helyét kereszt jelzi a városban, az építkezés már elkezdődött, a 2020/2021 nevelési év kezdetére korszerű intézmény várja majd az óvodásokat.

Az ősszel induló óvoda a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) tagintézményeként kezdi működését.

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott óvodába nemcsak görögkatolikus gyermekeket várnak, hanem az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel fogadják.

Hirdetés
Hirdetés