Hirdetés

Hirdetés

Új óvoda épül Sajószentpéteren

migorkat.hu

2020.04.12. 16:14

Új óvoda épül Sajószentpéteren
Ilyen lesz az új óvoda (Fotó: migorkat.hu)

A görögkatolikusok intézményébe már lehet beiratkozni.

Hirdetés

A Miskolci Egyházmegye 2020. szeptemberétől görögkatolikus óvoda működését kezdi meg Sajószentpéteren, ahová az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel várják - írja a migorkat.hu.

A Miskolci Egyházmegye, mint köznevelési intézményfenntartó 2020. szeptemberétől a kétcsoportos görögkatolikus óvodát Sajószentpéteren az Élmunkás utca 2. sz alatt található területen nyitja meg.

A Miskolci Egyházmegye lelkipásztori tervének megfelelően, a Sajószentpéteri Görögkatolikus Parókia közösségének igényeit figyelembe véve, valamint lakossági megkeresésekre reagálva döntött az óvoda megépítése mellett.

Az óvoda épületének helyét kereszt jelzi a városban, az építkezés már elkezdődött, a 2020/2021 nevelési év kezdetére korszerű intézmény várja majd az óvodásokat.

Az ősszel induló óvoda a miskolci Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde (3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.) tagintézményeként kezdi működését.

A Miskolci Egyházmegye által fenntartott óvodába nemcsak görögkatolikus gyermekeket várnak, hanem az egyházi intézmény értékrendjét elfogadó szülők gyermekeit is szeretettel fogadják.

A működését 2020. szeptemberétől megkezdő óvodába 2020. április 17-éig juttathatják el a szülők beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatukat Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda és Bölcsőde felé (korhaziovoda@gmail.com, +36302351580). A szülők ezt követően értesítést kapnak a beiratkozás további teendőiről.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés