Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem épül kilátó a Pitypalatty-völgyben, Sajószentpéteren

| 2020. 05. 07. | 14:44:00
Nem elég a pénz.
Egyelőre nem épül kilátó a Pitypalatty-völgyben, Sajószentpéteren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár többen is pályáztak, eredménytelennek nyilvánították a „Pitypalatty-völgy turisztikai fejlesztése” című projekt közbeszerzését.

A tervek szerint új kilátó épülne, a meglévő pincét és présházat felújítanák, továbbá tanösvényt és motorikparkot alakítanának ki, a közbeszerzést az ezekkel kapcsolatos építési, felújítási munkák elvégzésére írta ki a sajószentpéteri önkormányzat - olvasható a Közbeszerzési Értesítőben.

[Beillesztett cikk: 53 millió forintból okosítják a Pitypalatty-völgy lakóit]

A sajószentpéteri ingatlanon egy négyszintes, monolit vasbeton szerkezetű 72 négyzetméter összterületű, 15 méter magas kilátó építése a terv, melyhez kilátóhíd is kapcsolódik. A kivitelezés része továbbá a kilátó környezetének térburkolattal történő ellátása, pihenő területekkel és a megközelítést szolgáló szórt burkolatú közlekedési utakkal történő kialakítása, valamint 5 parkolóhely, 25 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló létrehozása. Kivitelezési feladat továbbá egy 1 db 10x14 m-es szabadtéri színpad, és sátorhelyek részére beton alépítmény elkészítése, továbbá a hozzá kapcsolódó épületvillamossági munkák elvégzése.

Az önkormányzat tulajdonában álló pince és présház átalakítás után kiállító és fogadótér lesz, az ehhez szükséges építészeti (betonozás, falazás, vakolás, felületképzés, burkolás és nyílászárócsere) és elektromos átalakítások elvégzése is a projekt része.

Tanösvény a motorik parkkal a tervek szerint megközelítőleg 600 méter hosszú lesz a Harica-patak mentén, hat információs ponttal, egy okospaddal, mozgáskoordinációs feladatok végrehajtására alkalmas fa motorikpark telepítésével, a hozzá szükséges eséstér kialakításával, zöldfelülettel, térvilágítással, kamerarendszerrel.

A projekt megvalósítására több ajánlat is érkezett, de valamennyi meghaladja a rendelkezésre álló keretet, amely összesen nettó közel 47 millió forint. A pályázat így eredménytelen.

 

Hirdetés
Hirdetés