Hirdetés
Hirdetés

Egyre hosszabb a fűtési szezon Ózdon is

| 2020. 05. 22. | 14:53:00
Ebben az évben rekordot döntöttek.
Egyre hosszabb a fűtési szezon Ózdon is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel két hónappal nőtt az elmúlt évekhez képest a fűtés időtartama. A korábbi húsz év statisztikája alapján pedig az is kiderült, hogy a legutóbbi szezonban rekordot döntött az Ózdi Távhő Kft. a fűtési napok számát illetően. A vállalat ügyvezetője az Ózdi Városi Televízió Háttér című műsorában azt is elmondta, hogy ebben az időszakban komolyabb műszaki probléma nem volt, a pályázatoknak köszönhetően pedig fejlesztések is várhatóak.

Évről-évre megfigyelhető, hogy folyamatosan nő a fűtési napok száma. Míg nagyjából tizenöt évvel ezelőtt 180 nap körüli szám volt jellemző, addig idén már a 250 naphoz közelít ez az érték. Ez több mint két hónap különbséget jelent - írja az Ózd.hu.

Tavaly a korán kezdődött hideg időjárás miatt a fűtési szezon tavaly szeptember közepén indult, a változékony és hűvös április eredményeként pedig idén egészen május 15-ig tartott.

Az elmúlt szezonban nem volt jelentősebb műszaki probléma, mindössze két, néhány órás üzemzavar. További három esetben történt egyéb meghibásodás, ezeket a nyár folyamán fogják kijavítani. Az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője, Halász Sándor, az Ózdi Városi Televízióban elmondta:

Az Ózdi Távhő Kft. minden évben mintegy száz millió forintot tud beruházásra fordítani önerőből.

Az Ózdi Távhő Kft. az ún. ECOMAN programnak köszönhetően segítséget tud nyújtani azok számára, akik fűtésrendszerüket korszerűsíteni szeretnék. A szolgáltató ennek során egycsöves fűtésnél egy átkötő szakaszt, illetve termosztatikus radiátorszelepet épít be. A korszerűsítésnek köszönhetően évente nagyjából 15 százalékkal csökkenthetők a fűtési kiadások.

A felhasználók körülbelül háromszáz millió forint távhődíjjal tartoznak a szolgáltatónak. Árverezést 110 lakásra kértek, és 1440 végrehajtási eljárás van folyamatban. Ez utóbbi 340 felhasználót érint. Befizetésre a legnépszerűbb a hagyományos sárga csekken való díjfizetés, de többen választják a banki átutalást is. A QR-kóddal történő befizetést a szolgáltató számlázási rendszere egyelőre nem teszi lehetővé. 

Hirdetés
Hirdetés