Hirdetés
Hirdetés

Kifakadt az illegális rákötések miatt Ózd polgármestere

| 2020. 05. 18. | 21:22:00
Ellenőrizni fogják a vízórákat is.
Kifakadt az illegális rákötések miatt Ózd polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Engedély nélkül kötnek rá egyesek a bővítés alatt álló, de még el sem készült szennyvízcsatorna-hálózatra, emiatt a napokban is el kellett dugaszolni a gerincvezetéket, mert a munkásokra ömlött a szennylé – mérgelődik május 18-i Facebook-posztjában Ózd polgármestere. Janiczak Dávid hangsúlyozza, rákötni csak akkor szabad, amikor a kivitelező teljesen elkészült a beruházással, és tájékoztatja a lakókat a lehetőség megnyílásáról.

– Ha illegális rákötést tapasztal a kivitelező, a munkát csak akkor tudja folytatni, ha előtte kiszippantja az aknából a szennyvizet, majd fertőtlenít, hiszen odalent emberek dolgoznak. Ez pedig időbe telik és sok pénzbe kerül. A vétők ellen köztisztasági szabálysértés esetén 5-50 ezer forint pénzbírság szabható ki, de szabálysértési feljelentés esetén a büntetés 150 ezer forint is lehet – figyelmeztet. 

A vízmű és a városőrség mostantól kiemelt figyelmet fordít az illegális rákötések felderítésére és a vízórákat is ellenőrzik – folytatta –, hogy kiderüljön, szippantás helyett a még el nem készült csatornahálózatot használják-e a lakók.

Hirdetés
Hirdetés