Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatásban az ózdi rablók

| 2020. 05. 27. | 10:37:00
Még a cipőjét is elvették ismerősüktől. A fiatalabbik elkövető javítóintézetbe megy.
Letartóztatásban az ózdi rablók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája május 26-án egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak és társának, akik a gyanú szerint május 23-án, Ózdon a nyílt utcán támadták meg ismerősüket, hogy megszerezzék a pénzét.

A rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi ismerte egymást, együtt italoztak egy ózdi családi háznál, ahonnan közösen távoztak a kora esti órákban. Az utcán azonban az egyik gyanúsított a földre rántotta a sértettet, majd fiatalkorú társa átkutatta a zsebeit.

A két férfi az ismerősüknél található 30 ezer forint készpénzen túl, még a lábán található cipőt is elvették, és többször megütötték.

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult büntetőeljárás, mely bűnösségük megállapítása esetén akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság döntése szerint – figyelemmel a kiszabható büntetés mértékére – mindkét férfi vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá tartani lehet attól is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével nehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Mindezek alapján a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, 2020. június 26-ig elrendelte a két férfi letartóztatását, melyet a fiatalkorú gyanúsított esetében javítóintézetben kell végrehajtani.

Hirdetés
Hirdetés