Hirdetés
Hirdetés

Ózdi rendőr kapott rangos elismerést

| 2020. 05. 20. | 18:08:00
Stadler Mihály hét éve foglalkozik diákokkal.
Ózdi rendőr kapott rangos elismerést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét év eredményes munkájáért, az iskolai bűnmegelőzés kategóriájában vehetett át elismerést nemrég Stadler Mihály, az Ózdi Rendőrkapitányság főtisztje. A szenior alezredes leendő kőművesek, asztalosok, cukrászok, szakácsok és pincérek gondjaival foglalkozik – írja a Zsaru Magazin.

– Belügyminisztériumi megkeresésre mondtam igent a visszafoglalkoztatásra 2013-ban, úgy érezve, van még bennem energia. Egy építőipari szakmunkásokat és vendéglátóipari dolgozókat képző iskolában kezdtem meg a munkát  bűnmegelőzési tanácsadóként. Megismertem és beépítettem az előadásaimba a rendőrség Ellen-szer elnevezésű prevenciós programját, ami a kamaszoknak ad fogódzót, egyszerre koncentrálva mind az áldozattá, mind a bűnelkövetővé válás megakadályozására – mondta az alezredes az elismerés apropóján. 

Elismerte, a munka elején komoly erőfeszítést igényelt a legégetőbb gondok, a verekedések, lopások felszámolása. Fokozatosan sikerült rendet tenni, ma már a beszélgetések széles skálán mozognak, drogok, graffitik, családon belüli erőszak, sok témát elővesznek, a diákok megkedvelték az órákat.

Hirdetés
Hirdetés