Hirdetés
Hirdetés

Petíciót terveztek, nyitott kapukat döngettek az ózdi szülők

| 2020. 05. 28. | 21:42:00
Nyitnak az óvodák.
Petíciót terveztek, nyitott kapukat döngettek az ózdi szülők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Petíciót készítettek az érintett szülők és a területi képviselő a Mogyorósvölgyi Óvoda újranyitása érdekében. Korábban csak kevesen jelezték, hogy oda szeretnék vinni gyermeküket, így azokat az Ózdi Városközponti Óvodák vezetője a Nemzetőr úti intézményi egységhez irányította - írja az Ózd.hu.

A Mogyorósvölgyi Óvodát a járvány miatt bezárták, az Ózdi Városközponti Óvodák vezetője a Nemzetőr úti intézményi egységhez irányította az apróságokat a kis létszámú jelentkezés miatt.

A szülők azonban közölték, hogy szeretnék óvodába hordani gyermekeiket, hogy munkába járhassanak. Idegen környezetben, idegen óvónőkkel azonban nem akarják hagyni őket. Ezért úgy döntöttek, levelet írnak a polgármesternek, s a szülők aláírásukkal erősítik meg, hogy szeretnék az újranyitást.

A legutóbbi informális testületi ülésen a terület képviselője, Csuzda Gábor, aki a szülők kezdeményezése mellé állt, felvetette a Mogyorósvölgyi Óvoda problémáját a testületnek.
A kialakult helyzettel kapcsolatban Janiczak Dávid polgármestert is. A városvezető elmondta, hogy a rendkívüli szünetet május 25-én visszavonta, így minden ovi kinyithat. Mivel összevont óvodákról van szó, és akkor még csupán hárman jelentkeztek a Mogyorósvölgyibe, az amúgy is nyitva lévő Nemzetőr útira esett a választás.
Az üggyel kapcsolatban Janiczak Dávid kifejtette: a bezárás - a kevés jelentkező miatt - bölcs döntés volt a vezető részéről.

"Mivel érkezett megkeresés, hogy többen szeretnék a gyermeküket a Mogyorósvölgyi Óvodába járatni, így az intézményvezető ki fogja nyitni azt az óvodát is. Én úgy gondolom, hogy semmi szükség nem volt arra, hogy a polgármesternek vagy a képviselőnek szóljanak, vagy hogy erről nyilvánosság előtt legyen szó. Az intézményvezető mint ahogyan eddig is a szülők és a gyermekek kedvében kellett, hogy járjon. A kötelességének eleget tesz” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A döntésnek megfelelően holnapmájus 29-én kinyit a Mogyorósvölgyi Óvoda. Június 2-án vagyis jövő héten kedden pedig már a Katona Úti Óvoda is fogad gyermekeket. A jelenlegi adatok szerint egyébként városszerte az apróságok szüleinek mintegy 15 százaléka kérte a felügyeletet.

Hirdetés
Hirdetés