Hirdetés
Hirdetés

Sétány fog vezetni egy híres sátoraljaújhelyi pincesorhoz

| 2020. 05. 26. | 18:26:00
A város határában pedig parkolót alakítanak ki.
Sétány fog vezetni egy híres sátoraljaújhelyi pincesorhoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A helyi Rex-Bau Kft. végzi a parkoló és a megközelítő út kivitelezését, valamint az Ungvári pincékhez vezető sétány kialakítását nettó 274,9 millió forintért. A május 26-i Közbeszerzési Értesítő szerint a parkoló kialakításához érintett területek a város kül- és belterületének határán fekszenek. Az egyik, két hektáros területet a közelmúltban cross versenypályának használták, a másik egy 4,1 hektáros szántó-legelő-gyümölcsös, melyen egy kivett lakóház is található.

A parkolóterületen összesen 134 személygépkocsi-parkolót alakítanak ki, mely tartalmaz 3 mozgássérült parkolóhelyet. Ezenkívül lesz 11 autóbusz-parkoló, 10 családi parkoló, 13 motoros parkoló, valamint 22 kerékpártámasz, mely 44 kerékpár ideiglenes tárolására alkalmas.

A beruházás során új útpályaszerkezet épül megfelelő vízelvezetéssel, gyalogjárdák kialakításával, pihenőpadokkal. A Fehér-patakon át a Kalandparkkal való gyalogos kapcsolatot egy hullámlemez falú, nagy átmérőjű, burkolt elő- és utófenékkel kialakítandó csőáteresz elhelyezésével oldanak meg. A parkolóterületen az utak keresztezésére kijelölt, akadálymentes gyalogátkelőhelyek épülnek. A mozgáskorlátozottak számára a Kalandpark létesítményeinek megközelítése a gyalogos hídon keresztül akadálymentes lesz.

Az Ungvári pincékhez vezető sétány nyomvonala a Kiscepre, Torzsás utca, valamint a két útszakasz között elhelyezkedő vízmosást érinti. Az útvonal elhalad a hősök temetője mellett. A szakemberek feladata a körülbelül 1200 méteres sétány (gyalogút) kialakítása. Ahol szükséges, ott lépcsőt kell készíteni (keményfából), valamint zuhanásveszélyes helyeken természetközeli anyagból készült korlátokat kell elhelyezni.

Hirdetés
Hirdetés