Bíróság elé áll a volt barátnőjét megverő borsodi férfi

borsodihir.hu

2020.06.29. 09:50

Bíróság elé áll a volt barátnőjét megverő borsodi férfi
A kép illusztráció.

A lány nem akart békülni, ezért ütött.

Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szerencsi Járási Ügyészség egy 19 éves férfi ellen. A vádirati tényállás szerint a vádlott 2019 elején ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal, szerelmi viszony alakult ki közöttük. A lány december végén szakított a vádlottal, aki viszont többször személyesen és az interneten keresztül is kereste, üzeneteket küldött neki, mert ki akart békülni vele. 2020 februárjában a lány felhívta a vádlottat, hogy Tokajban találkozzanak, ugyanis néhány személyes dolgát szerette volna tőle visszakérni, illetőleg a vádlott telefonjáról töröltetni akarta a róla készült fotókat.

A délelőtt folyamán egy parkban találkoztak, a vádlott ismételten békülni próbált, de a lány nem, ezért a vádlott a padon ülő fiatalt leköpte, és a jobb csípője fölött megrúgta.

A lány a rúgástól testi sérülést nem szenvedett el. Két nap múlva Tokajban ismét összetalálkozott a vádlott a lánnyal, újból erőltette a békülést, de elutasítást kapott. A lány otthagyta a vádlottat és bement egy női mosdóba, majd a vádlott utána ment, ismét leköpte és tenyérrel olyan erővel megütötte az arcán, hogy a lány elesett és beütötte a csempébe a homlokát. A sértett a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló, a homlok zúzódásával járó sérülést szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő – írja a vád. Ráadásul a vádlott kihívóan erőszakos és közösségellenes cselekményei alkalmasak voltak arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsenek.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő – az ügy megítélése egyértelmű, a vádlott szabadlábon van, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.
Tokajtesti sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés