Hirdetés
Hirdetés

Budapesten járt Encs polgármestere a tervezett uszoda miatt

| 2020. 06. 10. | 13:39:00
A beruházó állami cég tavaly 581 millió forinttal kalkulált.
Budapesten járt Encs polgármestere a tervezett uszoda miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadási szerződéket írt alá Encs polgármestere a Nemzeti Sportközpontban június 10-én, így, mint Mikola Gergely fogalmaz a Facebook-oldalán, a beruházó BMSK Zrt. elkezdheti a további lépéseket a beruházás megvalósításához. 

A 25 és 10 méteres tanmedencét tartalmazó projekt megvalósítására a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (ez a BMSK) 2019-ben 581 millió forinttal kalkulált. Az ajánlatkérés 2019 szeptemberében megtörtént, de utána csak a kiírás meghosszabbításáról találtunk információkat, eredményes befejezésről nem. Ugyanakkor kérdésünkre Mikola Gergely elmondta: a kivitelező az FK-RASZTER Építő Zrt. lett, más forrásból pedig kiderült, hogy a megvalósításra 16 hónapja van a miskolci cégnek.

A tanuszoda-beruházás évek óta húzódik a költségek korábbi alulbecslése és egyéb problémák miatt. A járásközpont korábbi uszodáját 2015 őszén bezárták annak életveszélyes leromlása miatt. A nemzeti uszodaprogram második fordulójában 400 millió forintot nyertek egy új létesítményre, amit 2017-ben terveztek megépíteni.

Hirdetés
Hirdetés