Hirdetés
Hirdetés

Elítélhetik a tiszaújvárosi biztonsági őrre támadó garázdákat

| 2020. 06. 05. | 12:08:00
Könnygázt is használni kellett.
Elítélhetik a tiszaújvárosi biztonsági őrre támadó garázdákat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség három férfival szemben, akik az üzletben egy vásárlóval dulakodtak, egyikük a biztonsági őrt is megütötte. A vádirat szerint, a vádlottak január 21-én ittasan mentek vásárolni az egyik országos áruházlánc tiszaújvárosi üzletébe, ahol minden indok nélkül hangoskodtak, kiabáltak. Ezt észlelte az egyik áruházi dolgozó, aki szabadidejében ott intézte a bevásárlást.

A férfi rászólt a vádlottakra, hogy viselkedjenek normálisan, mire szóváltás alakult ki közöttük, és két vádlott lökdösni kezdte őt.

Az eseményeket látva a dulakodásba bekapcsolódott harmadik társuk is, aki többször megpróbálta megütni a megtámadott férfit, akit végül együttes erővel a földre rántottak, majd ütötték, rugdosták – írja a vád. Az esetet látva a biztonsági őr könnygázzal fújta le a vádlottakat, eközben azonban egyikük őt is megütötte.

A könnygáz miatt az áruházat a szellőztetés idejére ki kellett üríteni.

A bántalmazott férfiak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban a sérelmükre elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztettek elő magánindítványt. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

[Beillesztett cikk: Rátámadtak a biztonsági őrökre a tiszaújvárosi Tescóban]

Hirdetés
Hirdetés