Hirdetés
Hirdetés

Kutyafuttató és multifunkciós sportpálya is lesz Kazincbarcikán

| 2020. 06. 25. | 12:19:00
Elkezdődött a Lini István tér átalakítása.
Kutyafuttató és multifunkciós sportpálya is lesz Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A következő néhány hónapban barnamezős beruházás keretében európai uniós, állami és jelentős önkormányzati forrás bevonásával zajlik majd a Lini István tér rehabilitációja. A beérkezett ajánlatok közül mind minőségben, mind pedig költségekben a legkedvezőbb tervezetet beadó céggel megkötötte a szerződést a város – olvasható a kolorline.hu oldalon.

Számszerűsítve mindez 101 millió forint megtakarítást jelent Kazincbarcikának az előzetesen becsült költségekhez képest.

A képviselő-testület már most az idei útfejlesztéseket figyelembe véve írta ki a tendert, hogy a bontásokból származó építőanyagot újra fel tudja használni. A keletkezett törmeléket az önkormányzat a későbbiekben újrahasznosíthatja például szilárd burkolat nélküli, zúzalékos utak javítására, valamint útalapként, amely beruházások költsége így szintén jelentősen csökken majd.

A portál tájékoztatása szerint elkezdték bontani a Lini István téri leromlott állapotú csarnoképületet. Az évek során az ingatlan tartószerkezete veszélyessé vált, az épületen belül nagy mennyiségben illegális hulladék halmozódott fel, és előfordult, hogy esetenként „átmeneti szállónak” használták.

A jelenlegi állapotok már méltatlanok, hiszen a nagy forgalmú terület környezetében általános iskola, bevásárlóközpont, autóbusz-állomás, sportpálya, társasházak és lakóházak találhatók.

Hirdetés
Hirdetés