Százezer dobozt tároltak Encsen az orgazdák

civishir.hu

2020.06.26. 16:12

Százezer dobozt tároltak Encsen az orgazdák
A kép illusztráció

Már rács mögött.

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 26-án a különösen nagy értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett orgazdaság bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban július 26-ig elrendelte M.M. és Z.I. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi április 7-én 12 500 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát értékesített ismerősüknek, amit egy nyíregyházi telephelyen pakoltak át a vevő autójába.

Június 24-én M.M. gyanúsítottat a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóság pénzügyőrei Bocskaikertben érték tetten, amint 60 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát pakolt át egy vevő mikrobuszába. Eközben Z.I. gyanúsított figyelte a helyszínt, hogy értesítse társát az esetleges hatósági eljárásról.

A fenti tettenérést követően a NAV járőrei a gyanúsítottak encsi raktárhelyiségét kinyitották, ahol 100 ezer doboz adózás alól elvont cigarettát találtak és foglaltak le, amiket a két férfi korábban tovább-értékesítési célból raktározott be a helyszínen. 

A gyanúsítottak által megszerzett cigaretta belföldi forgalmi értéke 369 169 320 forint.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű. M.M. korábban ugyanilyen jellegű bűncselekményeket követett el, míg Z.I. hasonló jellegű bűncselekmény miatt állt bíróság előtt. Tekintettel az ügy körülményeire és arra, hogy jelenleg 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsítják a két férfit, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóság elől, vagy szabadlábon lévő társaikat megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, ezzel a bizonyítást veszélyeztetnék. Előéletükre, és arra tekintettel, hogy a bűncselekményt huzamosabb időszak alatt követték el, megállapítható a bűnismétlés veszélye is.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak és védői fellebbezést jelentettek be.
cigarettaorgazdadohánytermék

Szóljon hozzá!

Hirdetés