Hirdetés
Hirdetés

113 milliós fejlesztés kezdődik Sajószentpéteren

| 2020. 07. 27. | 15:32:00
Kilátó és tanösvény is lesz a Pitypalatty-völgyben.
113 milliós fejlesztés kezdődik Sajószentpéteren
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sajósenyei T&K Épker Kft. végzi a Pitypalatty-völgy turisztikai fejlesztését nettó 113,7 millió forintért. A július 27-i Közbeszerzési Értesítő szerint

új kilátót építenek, felújítják a meglévő pincét és présházat, továbbá kialakítanak egy tanösvényt és egy motorikparkot. 

Egy önkormányzati ingatlanon új, négyszintes, monolit vasbeton szerkezetű, 72 négyzetméteres, 15 méter magas kilátót építenek, melyhez kilátóhíd is kapcsolódik. A kivitelezés része továbbá a kilátó környezetének térburkolattal történő ellátása, pihenőterületekkel és a megközelítést szolgáló szórt burkolatú közlekedési utakkal történő kialakítása, valamint 5 parkolóhely és 25 kerékpár elhelyezésére alkalmas tároló létrehozása. Létrehoznak egy szabadtéri színpadot, és sátorhelyek részére beton alépítményt készítenek, valamint a hozzá kapcsolódó épületvillamossági munkákat is elvégzik.

A szintén önkormányzat tulajdonában álló pince és présház átalakítás után kiállító és fogadótér lesz, az ehhez szükséges építészeti (betonozás, falazás, vakolás, felületképzés, burkolás és nyílászárócsere) és elektromos átalakítások elvégzése is a projekt része.

Egy tanösvény kialakítása is a beruházás része, helyhez egy motorik park is csatlakozik. A két szakaszból álló tanösvény megközelítőleg 600 méter hosszú lesz a Harica-patak mentén, hat információs ponttal, egy okospaddal, mozgáskoordinációs feladatok végrehajtására alkalmas fa motorikpark telepítésével, a hozzá szükséges eséstér kialakításával, zöldfelülettel, térvilágítással, kamerarendszerrel.

Hirdetés
Hirdetés