75 millió forintos adományt kap az ózdi kórház

borsodihir.hu

2020.07.07. 10:35

75 millió forintos adományt kap az ózdi kórház

Kulcsszerepet vállalt a járvány elleni védekezés során.

Hirdetés

Az OTP Csoport eddig több mint kétmilliárd forint támogatást adott a koronavírus-járvány elleni védekezéshez a régióban, olyan egészségügyi és oktatási intézmények részére, amelyekre kulcsszerep hárult a védekezésben. Július 8-án Barkó József, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régió vezetője a bank nevében – a Humanitás Alapítványonkeresztül – 75 millió forintot adományoz az ózdi Almási Balogh Pál Kórháznak, Dr. Bélteczki János, a kórház főigazgatója jelenlétében. Az ózdi kórház mellett további négy magyarországi kórház kap összesen 400 millió forintot.

Itthon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórház kapott összesen 400 millió forintot az OTP Banktól. A kórházaknak nyújtott támogatás mellett a hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehézsorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak az elektronikus platformon folyó oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre. A bank munkatársai is segítettek, a házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta a támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki, és amelyet a karitatív szervezet az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek.

Az OTP Csoport évek óta Magyarország egyik legnagyobb, milliárdos nagyságrendű adományozója; felelős vállalatként gazdasági erejének és regionális súlyának megfelelően nemcsak a hétköznapokban, de azokban az időszakokban is érdemi segítséget nyújt, amikor az összefogás és az együttműködés kiemelten fontos, itthon és tágabb, régiós környezetünkben is.
ÓzdadományOTP Bank

Szóljon hozzá!

Hirdetés