Hirdetés
Hirdetés

Az Óbükk ritkaságai is láthatók lesznek a borsodnádasdi élményközpontban

| 2020. 07. 14. | 17:00:00
Új funkciót kap az egykori művelődési ház.
Az Óbükk ritkaságai is láthatók lesznek a borsodnádasdi élményközpontban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A borsodnádasdi székhelyű Hódos Épker Kft. végzi az Óbükk látogató- és élményközpont kivitelezésével kapcsolatos munkálatokat nettó 209,1 millió forintért. Az ökoturisztikai fejlesztés a település egyik legértékesebb épületében, az egykori Petőfi Művelődési Házban jön létre. A július 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint az épületet felújítják, átalakítják, de nem bővítik. A szakemberek feladata a víz- és hőszigetelés, a lépcsők felújítása, a nyílászárók cseréje, a válaszfalak kialakítása, az álmennyezet kiépítése. Napelemes és tűzjelző rendszert telepítenek, akadálymentesítenek, felújítják a támfalat és a főhomlokzat előtti támfalat. Akadálymentes parkolót hoznak létre és elektromosautó-töltőt, emellett füvesítenek, padokat helyeznek el. 

A látogató- és élményközpont a természeti ritkaságokban gazdag Óbükk geológiai, földtani és természeti értékeit, érdekességeit fogja bemutatni interaktív, digitális technikákkal.

A 3D-s moziban unikális módon valósul meg az ismeretszerzés egy virtuális utazás keretében, a föld alatt, a felszínen és a levegőben. A hang- és látványtechnika is a legmodernebb formákban épül ki. A programok között szerepel a helyi rejtélyes labirintusrendszer bemutatása, ami a lemezgyári temető alatt helyezkedik el. A feltáratlan földvárak, famatuzsálemek, suvadások, források, homokkőkibúvások helyéről és állapotáról is információt kap az érdeklődő. Az épületben többfunkciós, interaktív előadótermet alakítanak ki.

Hirdetés
Hirdetés