Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évek óta gyűjtöttek erre a csodára Ózdon

| 2020. 08. 06. | 21:20:00
Végre begördült a városba.
Évek óta gyűjtöttek erre a csodára Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Egy új Ford Transittal gazdagodott az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény. A járműre hosszú idő óta gyűjtöttek, egy 15 éves, több százezer kilométert futott Opel Vivarót vált majd.

Az autót a Támogató Szolgálat részére vásárolták, és súlyosan fogyatékos személyek szállítására használják majd.

Még 100 kilométer sincs abban a Ford Transitban, amelyre az intézményben évek óta spóroltak. A Támogató Szolgálat eddig egy Opel Vivarót használt, a 15 éves autóban szállították azokat a súlyosan fogyatékos személyeket, akik megállapodást kötöttek az ÓTSZEGYII-vel. A több mint 500 ezer kilométert futott jármű fenntartása egyre több pénzt emésztett fel, de nem csak ezek számítottak, amikor az új modell mellett döntöttek.

„Ez az autó - látszik is, hogy teljesen ki tudunk egyenesedni benne - sokkal nagyobb. A másik autóban nem tudtunk kiegyenesedni, a mozgáskorlátozott ellátottak is kúszva szálltak be az autóba. Nagyobb a tér a kerekesszéknek. Nem foglalja el a hidraulikus emelő a hátsó tér nagy részét, hanem mechanikus, rámpás megoldás segíti a ki-beszállást, ami biztonságosabb” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés