Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leghamarabb 40 év múlva szabadulhat az ózdi testvérpár gyilkosa

| 2020. 09. 03. | 16:28:00
Mindkét gyereket mellkason szúrta.
Leghamarabb 40 év múlva szabadulhat az ózdi testvérpár gyilkosa
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa szeptember 2-án hirdetett ítéletet annak az ózdi férfinak az ügyében, aki előbb több késszúrással súlyosan megsebesítette élettársát, majd megölte nevelt gyermekeit, végül maga ellen fordult.

A bíróság által megállapítottak szerint a férfi 2018. november 26-án az éjjeli órákban érkezett haza az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba, ahol a sértettek már aludtak. Magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, mellyel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután a nála lévő másik késsel az egyik gyermekre támadt, őt kétszer mellkason szúrta, továbbá a karján és a kezein is megvágta. A sértett fiatal a szúrások miatt életét vesztette. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát a nála lévő késsel a lábszárán sebesítette meg, miközben „Megöllek benneteket!” kifejezést használva fenyegette őket. Ezalatt a másik gyermek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a sértett fiatal fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta, minek következtében a sértett elhunyt.

A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, hozzá mentőt nem hívott. A sértettnek több óra elteltével, dél körül sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott utána ment és továbbra is megöléssel fenyegette. Az asszony a szomszédoktól kért segítséget, akik telefonon értesítették a rendőrséget. Miután a vádlott ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát. A sértett nőt és a vádlottat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A törvényszék a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt

életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte az általa elkövetett cselekmény tényét; súlyosító körülmény volt a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint a hozzátartozó sérelmére történő elkövetés.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A bíróság a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően fenntartotta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés