Hirdetés

Hirdetés

Ózdi igen a McDonald's-nak
A szeptember 7-i képviselő-testületi ülésen (Fotó: Ozd.hu)

Az önkormányzat eladja a multinak a kívánt telket.

Hirdetés

Megszavazta az ózdi képviselő-testület szeptember 7-én annak az ingatlannak értékesítését, ahová a McDonald's gyorséttermet építene – olvasható a város honlapján. A gyorsétteremlánc a tervek szerint jövőre nyitná meg ózdi egységét, ígéreteik szerint ezzel hetven új munkahelyet hoznának létre a településen.

„Az elmúlt években a lakosság nagyon sokszor megkeresett azzal kapcsolatban, hogy a McDonald's mikor tud a városba betelepülni. Vannak, akik csak azért eljárnak a megyeszékhelyekre, hogy náluk tudjanak étkezni. Most erre lehetőség nyílik Ózd városában is. Az előterjesztés szerinti terület pedig a városközponti, atomiumos körforgalom mellett található kutyafuttató területe” – idézte az ozd.hu Janiczak Dávid polgármestert. A városvezető arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban rengeteg vélemény látott napvilágot a témában, a többségük pozitív volt. Hozzászólásában Csuzda Gábor (Fidesz-KDNP) frakcióvezető kijelentette, munkahelyteremtő beruházásra soha nem fognak nemet mondani, így ezúttal sem. Ugyanakkor kiemelte, a McDonald's hatással lehet több helyi vállalkozó forgalmára. 

A rendkívüli ülésen  helyi vendéglátósok is megjelentej, egyikük szerint a hetven fő foglalkoztatása nem reális, ráadásul az étteremlánc nem helyi alapanyagokat vásárolna, így a bevételét nem forgatná vissza a helyi gazdaságba.

 

Kiss Sándor képviselő (Ózdiakért és Ózdért Egyesület) úgy reagált, ha a McDonald's nem önkormányzati, hanem magánterületet vásárolna, még az ingatlanértékesítésből származó bevételtől is elesne a város. – Ez még pozitívan is elsülhet, hiszen a vonzáskörzete Ózdnak 70 ezer fő. A városba érkezők lehet, hogy az első két alkalommal a McDonald's miatt jönnek, de harmadszor vásárolnak is egy helyi vállalkozótól – fűzte hozzá.

Az ügyben tíz helyi vendéglátós aláírásával levelet adtak át a polgármesternek, kérve, az önkormányzat a táblási körforgalom mellett adjon helyet a gyorsétteremnek. 
ÓzdberuházásJaniczak DávidönkormányzatMcDonald's gyorsétterem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés