Hirdetés
Hirdetés

2022 elején csobbanhatnak az új encsi uszodában

| 2020. 10. 07. | 18:13:00
A régi épülettel is vannak céljai az önkormányzatnak.
2022 elején csobbanhatnak az új encsi uszodában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Háromezer köbméter földet a kivitelező már kiásott, jelenleg a medencék aljának szerelőbeton munkálatai zajlanak – közölte Mikola Gergely. Encs polgármestere a városi televízióval járta körbe a helyi beruházásokat, számot adva azok aktuális helyzetéről. 

Az agusztusban megindult 932 millió forintos – állami finanszírozású – járási tanuszoda-beruházással a kivitelezőnek a jövő év végére kell elkészülnie. Az üzemeltetést az építtetéssel megegyezően egy állami cég végzi majd, de Mikola Gergely beszámolója szerint valószínűleg helyieket foglalkoztatnak majd 6-8 állásban. A realitás az, hogy a gyerekek 2022 februárjában, míg a helyiek valamivel később kezdhetik igénybe venni az uszodai szolgáltatásokat.  

Az öt éve nem üzemelő szomszédos régi encsi uszoda épületét állagmegóvó munkákkal mentenék, így például a volt öltözők mintegy 400 négyzetméteres tetejére nyeregtetőt húznának a beázásokat megakadályozandó. Az épületben konditermet alakítanának ki és szaunát merülőmedencével, ez utóbbiakat a tanuszoda átadásával azonos időben nyitnák meg. A volt uszoda területén különféle szabadidős tevékenységeknek adnának helyet, hosszabb távon pedig a tetőteret is hasznosítanák.

Mikola Gergely más beruházásokról is beszélt az alábbi videóban.

Hirdetés
Hirdetés