Hirdetés
Hirdetés

Bosszúból azt hazudta a borsodi nő, hogy megerőszakolták

| 2020. 10. 29. | 10:47:00
Vádat emeltek az asszony ellen.
Bosszúból azt hazudta a borsodi nő, hogy megerőszakolták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hamis vád bűntette miatt vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy 26 éves nővel szemben, aki a rendőrségen tett feljelentésében hamisan vádolt két férfit azzal, hogy megerőszakolták.

A vádirat szerint a nő kiskorú gyermekeit a nem megfelelő életkörülményeik miatt az illetékes járási hivatal ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezte el.

A vádlott sorsának kedvezőtlen alakulását két férfi ismerősének tulajdonította, és meg volt győződve arról, hogy a járási hivatalnál az egyikük tett bejelentést a gyerekek rossz életkörülményeivel kapcsolatban. A vádlott ezért június 3-án bement a Szendrői Rendőrőrsre azért, hogy - bosszút állva - feljelentést tegyen ismerőseivel szemben.

A nő a hamis vád törvényes következményeire történt figyelmeztetést követően a feljelentését rögzítő nyomozónak valótlanul előadta, hogy az előző napon este, a lakóhelyének közelében összetalálkozott a két férfival, akik rövid szóváltást követően berángatták egy ott lévő lakatlan házba és megerőszakolták.

A vádlott az általa kitalált történet előadása során a kihallgatást végző nyomozó kérdéseire többször önmagával is ellentmondásba keveredett. A vádlott végül elismerte, amit a feljelentésében előadott nem igaz, valójában a sérelmére nem követtek el bűncselekményt, így feljelentése alapján nem indult büntetőeljárás a két férfival szemben.

Hirdetés
Hirdetés