Kényszerszünetek Tiszaújvárosban a koronavírus miatt

Borsodihir.hu

2020.10.26. 18:13

Kényszerszünetek Tiszaújvárosban a koronavírus miatt
A sebészeten akut betegeket nem fogadnak (Illusztráció: Freepik)

Több egészségügyi alkalmazott fertőzött, egy időre szünetel a sebészet és a labor.

Hirdetés

Nyolcvanhárom aktív koronavírus-fertőzöttről tud a tiszaújvárosi polgármester, a településen az igazolt fertőzöttek száma március óta 104, de 21-en már meggyógyultak. Fülöp György október 26-i közlése szerint a koronavírusosok jelentős részénél jelentkeztek a tipikus tünetek; a többségnél enyhe lefolyású volt a betegség, néhány esetben viszont komolyabb megpróbáltatás a felépülés.

A településvezető Facebook-posztja szerint a Tiszaújvárosi Rendelőintézet több dolgozója igazoltan koronavírusos. Október 26-án egyeztettek az illetékes állami szervekkel.

Így szüneteltetni kell az ellátást a sebészeten és a laborban.

A labor tekintetében a rendelő munkatársai valamennyi időponttal rendelkező pácienst tájékoztatnak a változásról (ha szükséges, a mezőkövesdi rendelőintézetnél elvégzik az ellátást). A sebészeten akut betegeket nem fogadnak, a kötözésre visszarendeltekkel új időpontot egyeztetnek (amint a körülmények megengedik, újraindítják a két szakrendelést). 

Mivel a Napsugár Bölcsőde egy munkatársa szintén fertőzött, fertőtlenítik az épületet, szerdán pedig a Humánszolgáltató Központ által vásárolt gyorstesztekkel tesztelik a dolgozókat. A terv szerint csütörtökön indul újra az ellátás a bölcsődében.

A Hamvas Béla Városi Könyvtár központi könyvtárában részlegesen működnek a szolgáltatások dolgozói megbetegedés miatt.

TiszaújvárosjárványBorsod-Abaúj-Zemplénkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés