Hirdetés

Hirdetés

B4-ek: együttműködik Tiszaújváros, Ózd, Encs és Kazincbarcika

borsodihir.hu

2020.11.03. 18:27

B4-ek: együttműködik Tiszaújváros, Ózd, Encs és Kazincbarcika

A települések szorosabbra fűzik kapcsolatukat.

Hirdetés

November 3-án négy Borsod megyei település vezetője találkozott - Tiszaújváros, Ózd, Encs és Kazincbarcika polgármesterei. Fülöp György, Janiczak Dávid, Mikola Gergely és Szitka Péter egyetértettek abban, hogy az előttünk álló időszakban kiemelten fontos az, hogy a hasonló kaliberű települések hasonlóan gondolkodó polgármesterei szorosabbra fűzzék a kapcsolatukat és együttműködjenek egymással – olvasható Szitka Péter Facebook-bejegyzésében.

A találkozó során beszélgettek az önkormányzatok jelenéről és jövőjéről, a településüzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatokról, a jól bevált gyakorlatokról, valamint a koronavírus-járvány okozta nehézségek és feladatok menedzseléséről.

"Úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára hasznos volt az egyeztetés, melyet a jövőben szeretnénk rendszeressé tenni. Hangsúlyozzuk, hogy nem politikai együttműködésről van szó, hanem települések jó gyakorlatainak megosztása és egymás erősítése a cél" – fogalmazott Szitka Péter.

A négy polgármester a megbeszélés végén nevet is adtak együttműködésüknek: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 4-ek, azaz B4-ek.
ÓzdTiszaújvárosKazincbarcikaEncsegyüttműködés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés