Hirdetés

Hirdetés

Egészségügyi dolgozókat irányítottak át Tiszaújvárosból Miskolcra

szabolcsihir.hu

2020.11.03. 12:22

Egészségügyi dolgozókat irányítottak át Tiszaújvárosból Miskolcra

Szünetel a tüdőgyógyászati ellátás.

Hirdetés

A helyi prevenciós bizottság november 2-i ülése után tett közzé tájékoztatást a kailakult járványhelyzettel kapcsolatban Fülöp György polgármester. Szavai szerint Tiszaújvárosban eddig összesen 129 fertőzöttet regisztráltak, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 103 fő – közülük többen kórházi ellátásra szorulnak.

Az illetékes kormánymegbízott határozata alapján az egészségügyi válsághelyzet miatt egy tüdőgyógyászt, három szakápolót és három segédápolót irányítottak át a Tiszaújvárosi Rendelőintézetből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba. Ennek értelmében a Tiszaújvárosi Rendelőintézetben határozatlan ideig szünetel a tüdőgyógyászati ellátás, a halaszthatatlan esetek fogadására a mezőkövesdi rendelőintézetet jelölték ki.

  • folyamatban van a labor újraindítása
  • egyelőre korlátozott számban tudják fogadni a betegeket
  • a CT vizsgálatra várókat, a daganatos megbetegedésben szenvedőket, a Syncumar gyógyszert szedőket, valamint a 36 hetes kismamákat (vércsoportmeghatározás esetén) fogadják.

A sebészeti szakrendelés ezen a héten még szünetel, a dolgozók két negatív koronavírus teszt ellenében folytathatják a munkát – tájékoztatott a polgármester.

Jó hír a sok rossz között

Az Ezüsthíd Gondozóházban és Idősek Otthonában megtörtént az online kapcsolattartást segítő technikai eszközök beüzemelése, így most már ilyen módon is kapcsolatba léphetnek a gondozottakkal. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés