Hirdetés
Hirdetés

Nagyszerű pedagógusát gyászolja Sátoraljaújhely

| 2020. 11. 16. | 15:17:00
Nyitottság és szakmai igényesség jellemezte.
Nagyszerű pedagógusát gyászolja Sátoraljaújhely
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életének 73. évében elhunyt Brandhuber János, aki 21 évig vezette a sátoraljaújhelyi közgazdasági szakközépiskolát – számolt be a Zemplén TV.

Brandhuber János 1948. május 24-én született Pilisszentivánon. A budai Földes Ferenc Kereskedelmi Technikum elvégzése után közgazdasági egyetemre járt. Az utolsó évet már egyéni levelezőként fejezte be, közben a sátoraljaújhelyi Közgazdasági Szakközépiskolába – vagy ahogy a helyiek ma is nevezik, a KERI-be – került tanítani. Munkatársaihoz való jó viszonyára, nyitottságára, szakmai igényességére, stratégiai szemléletére, kiváló kommunikációs és hatékony problémamegoldó képességére hamar felfigyelt Sarkadi Antal igazgató, aki 1980-ban kinevezte igazgatóhelyettesnek. A szakképzési feladatok irányítását kapta feladatul. Ez a tevékenység újabb egy évtizedet ölelt fel.

1990-ben a nyugállományba vonult Sarkadi Antalt váltotta az igazgatói székben. A KERI igazgatója lett és a tantestület támogatásával négy cikluson keresztül, közel 21 évig vezette az intézményt.

Igazgatása alatt sokat fejlődött az 1911-ben alapított patinás intézmény. Felismerte, hogy a számítástechnikai ismeret és a nyelvi tudás fontos a gazdasági-pénzügyi pályán történő érvényesüléshez. Kezdeményezésére a Miskolci Egyetemmel karöltve posztszekunderi képzések indultak az iskolában.

Egykori munkatársai úgy emlékeznek rá, kollégaként is rendkívüli ember volt. 

Hirdetés
Hirdetés