Hirdetés
Hirdetés

Nem mondott le a tárgyalás jogáról az ózdi gyilkos

| 2020. 11. 16. | 13:05:00
Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a vádlottra a főügyészség.
Nem mondott le a tárgyalás jogáról az ózdi gyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék november 16-án tartott előkészítő ülést annak a férfinak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és rablás miatt indult büntetőeljárás. A vádirat szerint a sértett egyedül élt ózdi lakásában, ahol rendszeresen látogatta férfi ismerőse. A férfi élettársa tudomást szerzett a kapcsolatról, ezért a nő lakására indult. Eközben találkozott a vádlottal, akivel együtt mentek a sértetthez. A lakásban a sértett, a vádlott és a további jelenlévő személyek vitatkoztak, majd a vádlott és ismerősei elhagyták az ingatlant. Másnap a vádlott visszament a sértetthez, akitől kérte, adja át egyikük lakásban hagyott telefonját. A sértett a vádlott kérését megtagadta, ezért a vádlott arcon ütötte a nőt, majd magához vette a telefont, és távozott a házból. Később a telefont ötezer forintért eladta egy általa látásból ismert személynek. Másnap a vádlott ismét elment a sértetthez, aki kérdőre vonta a férfit a telefonnal történtek miatt.

Erre a vádlott a sértettre támadt: fején, testén ököllel, tenyérrel ütötte a nőt, aki a konyha padlójára esett, orra, arca vérzett; azonban a vádlott tovább bántalmazta, testszerte rugdosta, legalább harminc alkalommal megütötte, megrúgta őt.

A sértett azt mondta a vádlottnak, hogy „száz évet fogsz ülni te köcsög”, mire a vádlott kiment a házból, a vérző sértettre zárta az ajtót, majd Budapestre utazott. A sértettnek az arca, nyaka, mellkasa és hasa sérült, arckoponya-, borda- és szegycsonttörése keletkezett, a bántalmazás jelentős testi, lelki szenvedést okozott neki. A sérülések következtében a sértett a helyszínen elhunyt – tudatta a törvényszék.

[Beillesztett cikk: Gyilkosságig vezetett egy pár lebukása Ózdon]

Hirdetés
Hirdetés