Hirdetés
Hirdetés

Fura eset a mádi zsinagógában – két év fegyház

| 2021. 01. 21. | 09:03:00
Nem vitt el semmit.
Fura eset a mádi zsinagógában – két év fegyház
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szerencsi Járásbíróság január 20-án előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki egy zsinagógából tableteket próbált meg ellopni.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2019-ben a mádi zsinagóga épületének egyik ablakpárkányára fellépett, majd az ablak üvegét betörte, és bemászott a női karzatra, ahol értékeket keresett. Magához vette az ott talált két táblagépet, azonban nem tudta, hogyan juthat le a zsinagóga földszinti részébe, leugrani pedig nem mert, ezért inkább a tableteket hátrahagyva az ablakon keresztül, üres kézzel távozott.

A járásbíróság a vádlottat lopás bűntettének kísérlete miatt két év fegyházbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott a büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően is többször volt már büntetve.

A bíróság ítéletét az ügyészség, a vádlott és a védője is elfogadták, ezért az jogerős.

Hirdetés
Hirdetés