Szabadnapos mezőkövesdi rendőr akcióban

police.hu

2021.01.23. 10:59

Szabadnapos mezőkövesdi rendőr akcióban
A kép illusztráció

Az egyik dohányboltig jutott a páros.

Hirdetés

Hirdetés

Rövid időn belül azonosították és elfogták azt a helyi férfit, aki Mezőkövesden egy pár percre nyitva felejtett autóból elemelt egy pénztárcát január 21-én 18 óra előtt. A sértett, amint észlelte a lopást, egy rendőr ismerősét hívta fel. A férfi elmondta a szabadnapos nyomozónak a történteket, majd éppen a beszélgetés során érkezett telefonjára üzenet egy sikertelen tranzakcióról, amit a lopott bankkártyával egy közeli dohányboltban kezdeményeztek. Juhász Tibor főtörzsőrmester azonnal ismerőse segítségére sietett, autójával felvette a sértettet, és szolgálatban lévő társainak értesítésével az üzlethez indultak. A sértett elmondta a rendőrnek azt is, hogy sikerült egy biztonsági kamerafelvételt visszanéznie, amin egy különösen magas férfit látott autója körül.

A megjelölt bolt közelében a rendőrök találkoztak, majd a közelben egy, a korábbi személyleírással megegyező férfit és a vele lévő nőt igazoltattak. A párosnál egy nagy szatyor holmi volt.

Az elszámoltatás során a férfi rögtön beismerte, hogy a lopott pénztárcában lévő készpénzből vásároltak élettársával. Tekintettel arra, hogy a nő tudott arról, hogy lopott pénzből vásárolnak, és lopásból származó bankkártyával próbáltak tranzakciót kezdeményezni, őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. Az iratok vonatkozásában a férfi gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy azokat élettársával közösen elégették.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottakkal szemben.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés