Hirdetés
Hirdetés

526 millióból épülhet műhelycsarnok Kazincbarcikán

| 2021. 02. 03. | 12:36:00
Gyakorlatorientált képzéseken vehetnek részt a fiatalok.
526 millióból épülhet műhelycsarnok Kazincbarcikán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci székhelyű FK-Raszter Zrt. végzi a Május 1. út 11. szám alatti, 951 négyzetméteres műhelycsarnok kivitelezését nettó 526,7 millió forintért. A február 3-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Szalézi Intézmény Fenntartó pilot programot indított a kazincbarcikai Don Bosco Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium lemorzsolódással veszélyeztetett 16 és 18 év közötti tanulóinak szakképesítéshez juttatása érdekében. A program a műhelyiskolai képzési formához kapcsolódik, melynek részeként egy képzési célú, üzemképes csarnokot építenek.

A csarnok célja a gyakorlatorientált képzés megvalósítása fémipari gyártás előkészítő, falazó kőműves, szobafestő, mázoló, tapétázó, lakástextil-készítő és csőhálózatszerelő részszakmákat tanulóknak.

A földszinti, utcakapcsolattal rendelkező épülettömbben lesz a tanári szoba, az öltözőblokk, valamint az elméleti képzés és a lelki, mentori foglalkozásokra kialakított csoportszoba, az egyéni fejlesztőszoba, a varroda. Az emeleten alakítják ki a tanműhelyeket, a raktárakat. A szakemberek feladata lesz a sportpálya, a támfalak, a kerítés és az aszfaltburkolat elbontása is. Az akadálymentesített csarnok tetejére napelemes rendszert telepítenének.

Hirdetés
Hirdetés