Hirdetés
Hirdetés

Eladás közben érték tetten a drogdílert Tiszaújvárosban

| 2021. 02. 01. | 13:01:00
Őt és társát is letartóztatták.
Eladás közben érték tetten a drogdílert Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság január 29-én elrendelte azoknak a férfiaknak a letartóztatását, akik kábítószert árusíthattak Tiszaújvárosban. A rendelkezésre álló adatok szerint a kábítószert a gyanúsítottak egyike szerezte meg, majd azt közösen értékesítették. Január 26-án a gyanúsítottakkal szemben – különböző helyszíneken – intézkedtek a rendőrök, és egyiküknél alufóliába csomagolt kristályos anyagot találtak, amit éppen el akart adni.

A másik férfi lakóhelyén kábítószer méréséhez használt mérlegeket, az adagoláshoz szükséges tárgyakat, illetve új pszichoaktív anyag tartalmú kristályos szert foglaltak le, amiket a férfi utasítására hozzátartozója éppen elrejteni próbált.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. A cselekmény miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak a büntetéstől tartva a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén az eljárás eredményességét a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés