Hirdetés

Hirdetés

Nem segített a nő, ezért meghalt egy idős ózdi asszony

borsodihir.hu

2021.02.09. 16:24

Nem segített a nő, ezért meghalt egy idős ózdi asszony
(Fotó: hippopx.com)

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróság február 9-én elítélte azt a nőt, aki segítség nélkül hagyta a gondozása alatt álló 70 éves, önellátásra képtelen néhai sértettet ózdi otthonában. A járásbíróság által megállapítottak szerint a vádlott szóbeli megállapodás alapján gondoskodott a mozgásában korlátozott, magát ellátni nem képes sértettről. A vádlott 2017 decemberében

a fagypont körüli kinti hőmérséklet ellenére nem biztosította a sértett által használt helyiség megfelelő felfűtését.

December 8-án reggel a vádlott észlelte, hogy az ágyban fekvő sértett egyre kevésbé reagál a külső ingerekre, majd a déli órákban észrevette, hogy az idős asszony beszédképtelenné vált. A vádlott mindezek ellenére egész nap nem kért orvosi segítséget a sértetthez, a mentőket csak a kora esti órákban értesítette. A sértett kihűlt állapotban került kórházba, ahol másnap elhunyt. Amennyiben a vádlott időben intézkedik, az idős asszony élete megmenthető lett volna. 

Az Ózdi Járásbíróság segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt a büntetlen előéletű vádlottat 1 év 10 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság ítéletét az érintettek elfogadták, így az jogerős.
Ózdhalálsegítségnyújtás elmulasztása

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés