Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus miatt rendkívüli szünet a tokaji óvodában

| 2021. 03. 01. | 16:29:00
Ügyeletet tartanak.
A koronavírus miatt rendkívüli szünet a tokaji óvodában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Március 5-éig rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal a tokaji óvodában – olvasható a város honlapján.

A koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt az eddigi két csoport helyett a teljes óvodát érinti a szünet, de ügyeletet tartanak.

A múlt héten még csak a Búzavirág és a Tulipán csoportot érintette a rendkívüli szünet, március 1-re azonban a teljes intézményre kiterjesztette azt az Oktatási Hivatal. A március 5-éig, péntekig tartó szünet ellenére ügyeleti nyitvatartással üzemel az óvoda, de ez csak két csoportra vonatkozik. Tehát a Pipacs és a Napraforgó csoport ovisai mehetnek, míg a Búzavirág, a Tulipán, a Harangvirág és a Margaréta csoportba járók nem. Azokat a kisgyermekeket, akik fertőzött felnőttel vagy óvodai dolgozóval találkoztak, járványügyi megfigyelés alá helyezik, így érvényben van az ő esetükben is a lakhelyelhagyási tilalom. Az óvodában arra kérik a szülőket, hogy a gyerekeket – akik nem az érintett csoportba járnak – csak valóban indokolt esetben vigyék az intézménybe az ügyeleti idő alatt. Ez a lehetőség egyébként is csak a fertőző betegségben nem szenvedő kicsik számára biztosított, akik szülője munkavégzés miatt ezt igényli.

A bölcsődét nem érintik a korlátozások, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedig - szintén március 5-ig- továbbra is digitális oktatási rendben működik.

Tokajban egyébként jelentősen megemelkedett az igazoltan koronavírussal fertőzöttek száma. Február 5-én még mindössze huszonnyolc beteget tartottak nyilván, addig ez a szám mára hatvankilencre emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés