Hirdetés

Hirdetés

Kegyetlen ózdi szilveszter: kezdődik a büntetőper

birosag.hu

2021.03.09. 12:34

Kegyetlen ózdi szilveszter: kezdődik a büntetőper

Kard, lapátnyél, tégla, kövek is előkerültek.

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék fenntartotta a letartóztatását annak a két férfinak, akik társaikkal karddal és kövekkel támadtak ismerőseikre 2019 szilveszter éjjelén Ózdon.

A vádirat tartalma szerint a vádlottak és családtagjaik szilveszter este átmentek a sértettek lakásába, ahol a két család között szóváltás alakult ki, mely tettlegességig fajult. A házban tartózkodók távozásra szólították fel a vádlottakat, akik ugyan elhagyták az ingatlant, de visszatéréssel és a sértettek „leszúrásával, megölésével” fenyegetőztek. Később a négy vádlott férfi karddal, lapátnyéllel és téglákkal, kövekkel felszerelkezve ment vissza az ingatlanhoz. Ketten bementek az udvarra, egyikük a nála lévő 70 centiméter hosszú karddal a házigazdára támadt, miközben azt kiabálta, hogy „Megöllek, te köcsög!”.

A vádlott két társa kövekkel dobálta a sértettet. A sértett próbált elhajolni, azonban támadója a karddal a szemétől az arcán át a nyakáig terjedő vágást ejtett. Ezalatt egy másik vádlott a nála lévő lapátnyéllel egy másik sértett férfi halántékára ütött, majd egy féltéglával 5 méter távolságról fejen dobta őt, életveszélyes koponyasérülést okozva ezzel.

A vádlottak megrongálták a ház ablakait és az udvaron parkoló autó szélvédőjét is.

A karddal támadó vádlottal szemben emberölés kísérlete, a koponyasérülést okozó terhelttel szemben életveszélyt okozó testi sértés, a köveket dobáló további két vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult büntetőeljárás. Az emberölés kísérlete akár 15 évig, az életveszélyt okozó testi sértés 8 évig, a garázdaság három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vádlottak bűnösségének megállapítása esetén.

A bíróság az életveszélyes sérülések okozásával vádolt két terhelt letartóztatását továbbra is fenntartotta, mert megalapozottan feltehető, hogy a vádlottak a büntetés mértékétől való félelmükben a hatóságok elől elrejtőznének vagy megszöknének, és arra is következtetni lehet, hogy az ismerősi körükbe tartozó tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét.

A bíróság az ügyben április 9-én előkészítő ülést tart.
Ózdszilveszter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés