Hirdetés

Hirdetés

Zavart viselkedése buktatta le a drogos sofőrt Sárospatakon

borsodihir.hu

2021.03.26. 08:44

Zavart viselkedése buktatta le a drogos sofőrt Sárospatakon
A kép illusztráció.

Felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat.

Hirdetés

Kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben. A vádirat szerint a vádlott 2020. június 8-án és az azt megelőző napokban is kábítószereket fogyasztott. Az említett napon este a férfi gépkocsival Tokajból tartott hazafelé, mikor Sárospatakon rendőrök igazoltatták.

A rendőri intézkedés során a férfi szemmel láthatóan zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások átvizsgálták az autóját, majd mintavétel miatt előállították.

Mivel a gépkocsiban a rendőrök kábítószert találtak, ezért az eljárás során a vádlott lakásában is kutatást végeztek. A férfi birtokából végül – általa ismeretlen körülmények között megszerzett –, a törvényben meghatározott csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű amfetamin mellett marihuánát foglaltak le. Kiderült, a vádlott a járművezetés során kábítószerek által befolyásolt állapotban volt, mivel a szervezetében toxikus mennyiségű amfetamint és kisebb mennyiségű marihuánát mutattak ki.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.
SárospatakTokajkábítószer

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés