Hirdetés
Hirdetés

Cukorka, telefon, tablet: nem válogatott az edelényi tolvaj

| 2021. 04. 19. | 16:53:00
Szerte a városban fosztogatott.
Cukorka, telefon, tablet: nem válogatott az edelényi tolvaj
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kifosztás és lopás miatt rendelte el a letartóztatását a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a gyanúsított férfinak, aki néhány nap alatt több edelényi ingatlanból vitt el különböző informatikai eszközöket, szerszámokat és élelmiszert.

A rendelkezésre álló adatok szerint április 13-án a gyanúsított a sértett férfi házához ment, annak egyik ablakán lévő szúnyoghálót levágta, majd az ablakon át bejutott a házba, ahol szerszámok után kutatott, de mivel semmit sem talált, távozott. Másnap a sértett udvarán lévő melléképületbe ment be, ahonnan egy ragasztópisztolyt vitt magával, majd késő este ismét visszatért a házhoz, ez alkalommal a nyári konyhába ment, ahol az alvó férfi ágya mellett lévő asztalon megtalálta a sértett mobiltelefonját, amelyet magához vett, és elhagyta a helyszínt.

Egy másik esetben, szintén Edelényben, előbb egy udvaron álló autóban hagyott fegyverlámpát vitte el, majd visszatért, és a fészerből két sarokcsiszoló géppel távozott.

Április 14-én este ugyancsak Edelényben, a bezárt kaput a benne lévő kulccsal kinyitva jutott be az udvarra, majd az ott álló autóból táblagépet és műszaki eszközöket, valamint 1,5 kilogramm cukorkát vitt magával.

A gyanúsítottnál az elvett tárgyak egy részét megtalálták és azokat a sértetteknek visszaadták, így az okozott kár részben megtérült.

[Beillesztett cikk: Négy nap alatt hét bűncselekményt követett el egy edelényi fiatal]

A gyanúsítottal szemben kifosztás és lopás miatt indult eljárás, mely cselekmények akár 6 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés