Hirdetés

Hirdetés

Felújítják a tolcsvai Rákóczi-kastélyt

borsodihir.hu

2021.04.14. 13:44

Felújítják a tolcsvai Rákóczi-kastélyt

Új kiállítótereket is létrehoznak.

Hirdetés

Az encsi székhelyű Polgári Kft. végzi a Rákóczi-kastély felújítását nettó 187,4 millió forintért. Az április 14-i Közbeszerzési Értesítő szerint a Kossuth Lajos utcai kastély földszinti szobáiban, helyiségeiben új kiállítótereket, enteriőröket hoznak létre. Szakaszosan elbontják az épület tetejét (a beázások maximális kizásával, biztonsági védőtető létesítésével), helyreállítják az ácsszerkezetet az eredeti szerkezet logikájában. A földszinti lábazatot szigetelik és az épületben új burkolatot helyeznek el a feltételezhető, vagy a kutatások alapján igazolható szerekezeteknek, bukolattípusoknak megfelelően. Új beépített bútorzatot kap a bemutatóterem és a teakonyha. Új installációkat helyeznek el a kiállítótérben, restaurálják a homlokzati kő- és fémelemeket, rácsokat, vasalatokat, a belső nyílászárók kőkereteit és az esetleges történeti belső nyílászárókat helyre kell állítani.

Az épület belsőépítészeti formálásában szem előtt tartották, hogy az építészeti karakter és az új funkciókból következő minőségi történeti és kortárs enteriőr harmóniában maradjon. A ház műemléki jellégéből fakadóan rengeteg történeti részletképzést tartalmaz, melyeken nem változtatnak. 

A felújítás során a földszinti helyiségekben elbontják a régi közművezetékeket, és új rendszert alakítanak ki. Emellett fejlesztik a víz- és csatornahálózatot, az infokommunikációs hálózatot és amennyiben szükséges, a villámvédelmet. Az épület emeleti részén csak a feltétlenül szükséges beavatkozásokat végzik el.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést április 6-án írta alá a Grand Tokaj Zrt. és a nyertes pályázó megbízottjai.
TolcsvafelújításközbeszerzésRákóczi-kastély

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés