Hirdetés
Hirdetés

Kormányzati támogatást kap az Ongropack

| 2021. 04. 23. | 15:02:00
Növelik dolgozóik létszámát is.
Kormányzati támogatást kap az Ongropack
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A műanyagiparban érdekelt, családi tulajdonban lévő Ongropack Kft. 600 millió forintos beruházását a kormány 283 millió forinttal támogatja, az erről szóló oklevelet pénteken adták át a Miskolchoz közeli Szirmabesenyő határában működő cégnek.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a kormány törekszik a világjárvány okozta gazdasági nehézségek leküzdésére, hiszen az emberek munkahelyei is veszélybe kerültek. A magyar emberek érdekeit veszik figyelembe – tette hozzá, megjegyezve: mindent megtesznek azért, hogy megmaradjanak a munkahelyek, újabb beruházások valósuljanak meg, "nem segélyt, hanem munkát adunk az embereknek".

Az elsősorban műanyaglemezeket gyártó Ongropack az új beruházásával 275 munkahelyet véd meg; jelentősen nő a kapacitása és az exportja is. A cég termelési értéke idén a tavalyi év hasonló időszakához képest 24 százalékkal nőtt.

Kovács Ferenc László, az Ongropack Kft. tulajdonosa arról szólt, hogy a céget a kazincbarcikai BorsodChemből vásárolták ki 1993-ban, azóta a társaság növekedési pályára állt, amelynek mértéke évente 10 százalékos. Jelenlegi termelési értéke évi 14 milliárd forint, a foglalkoztatottak létszáma 170-ről 275-re nőtt, a cél az, hogy 300-350 embernek adhassanak munkát.

Hirdetés
Hirdetés