Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sályi gyilkosság: életfogytig börtönbe kerülhet az elkövető

| 2021. 04. 09. | 15:53:00
Három aranygyűrűjéért kellett meghalnia az asszonynak.
Sályi gyilkosság: életfogytig börtönbe kerülhet az elkövető
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék április 9-én tartott előkészítő ülést annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

[Beillesztett cikk: Gyilkosság Borsodban: rács mögött a sályi gyanúsított]

Horváth Dóra sajtszóvivő közölte: a vádirat tartalma szerint a vádlott 2020. január 29-én napközben alkoholt fogyasztott, azonban elfogyott a pénze, ezért elhatározta, hogy bemegy a sértetthez, és azzal az ígérettel szerez pénzt tőle, hogy a tartozását később ledolgozza. A vádlott 19 óra körül bekopogott a sértetthez, pénzt kért tőle, azonban a nő elküldte, majd az ajtót kulcsra zárta.

A vádlott mindenképpen pénzhez akart jutni, ezért visszafordult, és berúgta az ajtót.

Az előszobába érve a sértettre támadt, az asszonyt egy 4-5 centiméter átmérőjű, mintegy fél méter hosszú fa karóval többször fejen ütötte.

Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy a karó több darabra tört, a sértett pedig a padlóra zuhant

 A vádlott a magatehetetlen sértett ujjain lévő három aranygyűrűt lehúzta, majd távozott a lakásból. Útközben a gyűrűket egy ismerősének eladta, a kapott pénzből alkoholt és cigarettát vásárolt.

A sértett koponyasérülései miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a nyomozás során beismerte a sértett bántalmazását, azonban az előkészítő ülésen nem tett vallomást és a tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le, további tanúk kihallgatását indítványozta. Mivel az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn, a bíróság május 12-én megkezdi az ügy tárgyalását, ahol várhatóan kiallgatják a vádlottat.

Hirdetés
Hirdetés