Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerős döntés született az ózdi rablók ügyében

| 2021. 05. 17. | 11:34:00
Mind a négy támadó fegyházbüntetést kapott.
Jogerős döntés született az ózdi rablók ügyében
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa május 14-én helybenhagyta az Ózdi Járásbíróság ítéletét azoknak a vádlottaknak az ügyében,

akik az utcán szemelték ki idős, gyenge fizikumú áldozataikat.

Az elsőfokú ítéletben megállapítottak szerint az elsőrendű vádlott 2018 végén háromszor támadott meg idős nőket Ózdon azért, hogy csomagjaikat erőszakkal elvegye tőlük, és így pénzt szerezzen. Volt, hogy a siker érdekében a sértettet lerántotta a lépcsőn, máskor a földre lökte. 2019 februárjában a négy vádlott együtt sétált Ózdon, amikor elhatározták, pénzt fognak szerezni. Észrevették az idős sértettet, akit egyikük földre rántott, majd mindannyian rugdosni kezdték, és elvették a táskáját. Ezután a vádlottak egy másik férfit is körbevettek, mindannyian ütötték, rúgták, végül a földön fekvő sértettől elvették a hátizsákját a benne lévő értékeivel együtt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat rablás, kifosztás és okirattal visszaélés miatt szabadságvesztésre ítélte. Az elsőrendű vádlottal szemben 10 év, a másodrendű vádlott esetében 8 év, a harmad- és negyedrendű vádlottal szemben 6 év 10 hónap, illetve 6 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki. Rendelkezett a sértettek kárának megtérítéséről is.

A vádlottak a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, amely azonban nem vezetett eredményre, a Miskolci Törvényszék a döntést helybenhagyta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés