Hirdetés
Hirdetés

Szemétszedés után kaptak adományt rászoruló ózdiak

| 2021. 05. 06. | 09:34:00
Valamit valamiért.
Szemétszedés után kaptak adományt rászoruló ózdiak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy csapat önkéntes szcientológus Anyák napja alkalmából száz meglepetéscsomagot adományozott az Anyák az Anyákért Alapítvány részére, amelyeket nehéz sorsú édesanyák között osztottak szét, anyaotthonokban. A szervezetet egy kismama alapította meg. A szülése után a kórházban közös kórterembe került egy fiatal nővel, aki anyagilag nem tudott gondoskodni az újszülött gyermekéről, ezért a gyermeket a gyámhatóságnál akarták elhelyezni. A kismama azonnal gyűjtést szervezett, és az anyák összefogtak anyatársukért, így végül meg tudta tartani, és hazavitte gyermekét, akit azóta is nevel.

A járvány miatt nehéz helyzetbe került családoknak már több mint egy éve, heti rendszerességgel adományozó önkéntes lelkészek az ajándékcsomagok mellett 105 kiló burgonyát és 60 kiló hagymát is vittek, amit rászoruló nagycsaládosok között fog szétosztani az alapítvány.

Szeretnének szebb környezetben élni

Ezek után az önkéntes lelkészek Ózdra látogattak, ahol egy hátrányos helyzetű roma közösséget támogattak adománycsomagokkal. Egy helyi önkéntes szemétszedési akciót szervezett a közösségnek, akik jelezték, hogy szeretnének egy szebb környezetben élni. Az önkéntes lelkészek ezt meghallva kapcsolatba léptek a szervezővel, és maszkkal, gumikesztyűvel támogatták a példa értékű kezdeményezést. Ezen kívül 60 darab tartósélelmiszer-csomagot is vittek, amit az egyesület azok között osztott szét, akik részt vettek a szemétszedésben.

Az akció annyira népszerű volt, hogy nemcsak felnőttek, hanem gyerekek és idősek is részt vettek benne. A tervezett négyórás program helyett két óra alatt végeztek, és száz zsáknyi szemetet szedtek össze.

A helyiek szeretnék tovább folytatni a terület szebbé tételét. Megegyeztek, hogy minden hónapban összegyűlnek, és megismétlik a szemétszedést. A következő nagy megmozdulás a gyereknap lesz. A gyerekek ígéretet tettek a helyi önkéntesnek, hogy vigyázni fogják a rendet gyereknapig, és gondoskodnak a tisztaság fennmaradásáról.

Hirdetés
Hirdetés