Hirdetés
Hirdetés

Kamion és személyvonat ütközött Sátoraljaújhelynél

| 2021. 06. 01. | 09:19:00
Hatalmas a kár, a mozdonyvezető és a kamion sofőrje súlyosan sérült.
Kamion és személyvonat ütközött Sátoraljaújhelynél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden (június 1.) hajnaltól a helyreállításig Sátoraljaújhely és Szerencs között pótlóbuszok közlekednek a május 31-én, hétfőn késő este történt vasúti baleset miatt. A ma 4:56-kor Sátoraljaújhelyről Szerencsre induló vonat helyett nem tudtak pótlóbusz küldeni a busztársaságok, ezért ez a járat ma nem közlekedik - közölte a MÁVINFORM június 1-jén.

Előzmény: hétfő este, a Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult (5228-as számú) személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött. Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. Három utas és szolgálatot teljesítő három vasutas tartózkodott a vonaton, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg. A kamion sofőrje is sérülést szenvedett.

Az ütközés következtében

a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a pálya is megrongálódott.

A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-30 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak Miskolc és Sátoraljaújhely között.

(Fotók: Zemplén TV/Tóth István)

 

Hirdetés
Hirdetés