Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Kárpótlást” akartak az ózdi nők, önbíráskodás lett belőle

| 2021. 06. 24. | 12:12:00
Elítélték őket.
„Kárpótlást” akartak az ózdi nők, önbíráskodás lett belőle
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék június 23-án jogerősen szabadságvesztésre ítélte azt a férfit és két nőt, akik a sértettel folytatott viszonyukból eredő „kárpótlásként” erőszakkal akarták megszerezni a sértett értékeit és a bankszámláján lévő pénzt. Az Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a két nő – egymást nem ismerve – viszonyt folytattak a sértettel, mely kapcsolatból anyagi hasznot reméltek. 2018 augusztusában a két nő a sértett ózdi lakásában találkozott egymással, ekkor derült ki, hogy a sértett mindkettőjükkel kapcsolatot tart fenn.

A vádlottak a történteken olyannyira felháborodtak, hogy elhatározták, „kárpótlásként” pénzt és használati tárgyakat hoznak el a sértettől.

Átkutatták a lakását, többször felpofozták, majd a menekülni próbáló sértettet az egyik nő férfi ismerőse lefogta, karját hátracsavarta és megkötözte. A vádlottak csupán néhány ezer forint értékű ingóságot találtak a lakásban, ezért a férfi és egyik társa egy bankautomatához vitték a sértettet, hogy a folyószámlájáról is megszerezzék a pénzét. A sértett azonban csak ezer forintot tudott levenni a számláról, melyet szintén elvettek tőle. Ezután valamennyien visszamentek a lakásba, ahonnan később a sértett elmenekült, és rendőri segítséget kért.

A járásbíróság a vádlottakat önbíráskodás bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélettel szemben a vádlottak fellebbeztek. A törvényszék az elsőfokú határozatban megállapított tényeket helyesnek találta, két vádlottat személyenként 2 év, a harmadik társukat 2 év 2 hónap szabadságvesztés büntetésre ítélte azzal, hogy az egyik nő büntetésének végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés