Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött maradnak a sajószentpéteri emberölés vádlottjai

| 2021. 06. 09. | 17:54:00
Háromezer forintért gyilkolták meg a nagypapát.
Rács mögött maradnak a sajószentpéteri emberölés vádlottjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék fenntartotta annak a férfinak és nőnek a letartóztatását, akikkel szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A vádirat szerint a vádlott férfi – aki a sértett unokája volt – valamint az unoka élettársa elhatározták, hogy megszerzik az idős sértett szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét, valamint a nagypapa megfélemlítésével elérik, hogy a sértett az általa használt lakásból végleg idősek otthonába költözzön. Mindezek érdekében 2019. április 1-jén éjjel a sértett ingatlanához mentek, annak fa kerítéséről több elemet lefeszítettek, és egy kővel a ház utcafronti ablakát is betörték; tettükkel azt a látszatot keltve, hogy a rongálást a környéken lakók követték el.

A sértett az eset miatt ugyan félni kezdett, de továbbra sem akart idősek otthonába költözni. 

A vádlottak mielőbb hozzá akartak jutni a sértett pénzéhez, ezért április 4-én délután feszítővasat készítettek a sértett háza közelében lévő vízelvezető árokba, hogy később azzal feszítsék ki a sértett pénzét tartalmazó szekrényt. Éjjel visszamentek az idős férfi lakásához, ahová az egyik ablak betörését követően jutottak be. Miközben értékek után kutattak, az egyik szobában rátaláltak az alvó sértettre. Attól félve, hogy az idős férfi felébred és felismeri őket, a vádlott nő felszólítására a sértett unokája egy csaknem három kilogramm súlyú követ dobott a férfi fejére, majd a magukkal vitt késsel mindketten többször megszúrták, megvágták a sértett arcát, nyakát és mellkasát.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. 

A vádlottak átkutatták a lakást, azonban a sértett megtakarított pénzét nem találták meg, ezért távoztak. Az unoka azonban nem nyugodott bele a történtekbe, ezért újra visszament a házhoz, ahonnan háromezer forint készpénzt, egy karórát és egy gyűrűt vitt magával, összesen 87 ezer forint értékben. 

[Beillesztett cikk: Háromezer forintért ölte meg a nagyapát a sajószentpéteri pár]

A vádlottakkal szemben társtettesként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, magánlaksértés és rongálás miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt bűnösségük megállapítása esetén akár életfogytig tartó szabadágvesztés is kiszabható. A büntetés mértékére tekintettel feltehető, hogy a vádlottak a szabadulásuk esetén a büntetéstől való félelmükben megszöknének, elrejtőznének; a férfi vádlott esetében az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság ezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a vádlottak letartóztatását fenntartotta. A végzés ellen a vádlottak fellebbeztek.

Hirdetés
Hirdetés