Hirdetés
Hirdetés

Tizenhét milliárdot kapott ötvenhat Borsod megyei cég

| 2021. 06. 11. | 22:11:00
Államtitkár ünnepelt a miskolci Fuxnál.
Tizenhét milliárdot kapott ötvenhat Borsod megyei cég
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagyteljesítményű elektromos vezetékek és kábelek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. 1,6 millió eurót fordított a termelékenység növelésére és a versenyképesség fenntartására, az új gyártóegységet június 11-én adták át.

A fennállásának idén 30 éves évfordulóját ünneplő cég rendezvényén Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az ilyen és hasonló beruházások az ország erősödését is jelentik, a járvány elmúlását követően a cél az, hogy még erősebb legyen az ország. Úgy fogalmazott: a Fux Zrt. a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kiírt, a versenyképesség növelését támogató pályázat segítségével újabb beruházást valósítottak meg, ez a társaság Európában is jelen van, gyártmányait 80 százalékban exportálja, egyre meghatározóbb szereplője a nemzetközi piacnak, a járvány ellenére gyarapodott is.

Barkóczi István, a magyar érdekeltségű cég tulajdonos-vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évben 13 milliárd forint árbevételt értek el, eddig 200 dolgozót foglalkoztattak, a létszám a fejlesztésnek köszönhetően 225-re emelkedik.

 

Hirdetés
Hirdetés