A kazincbarcikai férfi nem tudta feldolgozni a dohánybolti incidenst

borsodihir.hu

2021.07.28. 14:02

A kazincbarcikai férfi nem tudta feldolgozni a dohánybolti incidenst
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Hirdetés

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki egy dohányboltban történt jelentéktelen incidens miatti dühében bántalmazott egy másik férfit. A vádirat szerint a vádlott 2020. december 11-én reggel, egy kazincbarcikai dohánybolt előtt – a járványhelyzetben előírt létszámkorlátozásra tekintettel – arra várakozott, hogy egy vásárló kijöjjön a boltból, és így be tudjon menni az üzletbe. Eközben érkezett a helyszínre egy másik férfi, aki – mivel nem volt a bejáraton kihelyezve létszámkorlátozásra vonatkozó tájékoztatás – a vádlottat megelőzve bement az üzletbe. A vádlott a sértett után belépett a dohányboltba és nehezményezte, hogy a férfi megelőzte őt, mire szóváltás alakult ki közöttük. Miután vásároltak, mindketten elhagyták az üzletet, és a sértett beszállt a bolt melletti parkolóban lévő autójába.

Eközben a vádlott az autójából kivett egy 30 centiméter hosszúságú emelővasat és azzal a sértett autójához ment, majd azt kiabálta neki, hogy szálljon ki a kocsiból, meg fogja ölni, szétveri a fejét. A sértett azonban nem szállt ki a járműből, ezért a vádlott elhagyta a helyszínt.

A vádlott még aznap délután Kazincbarcikán, egy üzletsor előtti parkolóban, az autójában ülve várakozott a barátnőjére, mikor meglátta, hogy gépkocsival megérkezik a helyszínre a sértett és egy ismerőse, akik bementek az egyik üzletbe vásárolni. Pár perc elteltével, mikor a sértett kijött az üzletből, a vádlott – mivel még ekkorra sem tudta magát túltenni a dohányboltban történteken – kiszállt az autójából, odament a sértetthez, majd kérdőre vonta a korábbi incidens miatt, és egyszer ököllel arcon ütötte.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló – három fogának ficamával is járó – sérüléseket szenvedett, melyekkel összefüggésben azonban maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás kialakulása nem várható.

A sértett a vádlottal szemben – a dohánybolt előtti fenyegetés kapcsán – zaklatás miatt magánindítványt nem terjesztett elő. A járási ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.
Kazincbarcikavádemeléssúlyos testi sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés